Teljes „az asztaltól a gazdaságig” nyomon követhetőségi rendszer létrehozása
Az élelmiszerek nyomon követhetőségi rendszerét az EU először 1997-ben terjesztette elő, amikor a kergemarhakór világszerte elterjedt. Azóta Japán, az USA és Kína egymás után hozta meg törvényeit és rendeleteit az élelmiszerbiztonság biztosítása érdekében. 2008-ban nyilvánosságra hozták, hogy egy híres kínai tejipari vállalat melamint (egy műanyaghoz hasonló anyagot, amelyet az asztalok kemény, sima felületének kialakítására használnak) kevert a tejbe. Ez a botrány egy időre az egész nemzetet érintő viták kereszttüzébe került, és egyúttal bizalmi válságot váltott ki. A piac elfoglalásának egyik kulcstényezője, a minőségbiztosítás.
Néhány előrelátó vállalkozó most Chainway RFID-alapú mobil számítógépeket telepített. A szupermarketben egy kis húsdarabon lévő kód beolvasásával a farmtól a vágóhídig, a beszállítóktól a szupermarketig részletes információk alaposan megjeleníthetők. Ez hatalmas nyereséget hoz a vállalkozásoknak, mivel a vásárlók most már biztonságban érzik magukat. Az élelmiszerbiztonsági felügyeleti és ellenőrzési ügynökségek bármelyik lépésben szúrópróbaszerűen ellenőrizhetnek, így erősítve az élelmiszerbiztonsági felügyeletet és javítva a lakosok egészségügyi mutatóját.
Hogyan segítenek a Chainway eszközök egy darab hús visszakövetésében?
A vágóhídon a személyzet a PDA segítségével beolvashatja az egyes jószágok füljelzőjét, hogy visszakereshessék azok profiljait. Az olyan információk, mint a vágóhíd neve, a hentes neve, a vágóhídra való belépés időpontja és a végső súly, mind hozzáadódnak és feltöltődnek a háttérrendszerbe. Miután az állatot feldarabolták, egy kis csomagba kerülnek, amelyen 1D vagy 2D vonalkód található. Ennek a vonalkódnak az információi az eredeti adatbázisából származnak, így megegyeznek az állat füljelzőjének adataival. A vásárlók az üzletekben mobiltelefonjukkal beolvashatják, és így ellenőrizhetik az adott termékre vonatkozó összes információt.
Ezzel a teljes körű nyilvántartással az élelmiszerbiztonsági felügyeleti és ellenőrzési szervek megtalálhatják az élelmiszerbiztonsági problémákért felelős szervet. A szigorú büntetések biztosan megakadályozzák majd, hogy a pénzorientált árusok becsapják a vásárlókat és károsítsák az emberek egészségét. Ezek az intézkedések az egész nemzet élelmiszerbiztonsági szintjét emelhetik. Ha járványos betegség tör ki, a kormány ezeknek a nyilvántartásoknak a segítségével az első pillanatban kiderítheti a forrásokat, és azonnali intézkedéseket hozhat a járvány megfékezésére.


